Onze diensten

Onze diensten kunnen worden onderverdeeld in een 4-tal categorieƫn.

Mantelbuizen leggen
Ter bescherming van de glasvezel, wordt deze ten allen tijde door een buis in de grond gelegd. Op korte afstanden kan door middel van een grondrakket deze mantelbuis geplaatst worden. Op deze manier zijn zo min mogelijk graafwerkzaamheden benodigd.
2e-laag-mantelbuizen-thv-inrit-trafohuis
glasvezel_blazen Glasvezel blazen
Kleine lengtes glasvezel worden normaliter met de hand of met een trekveer doorgevoerd. In het geval van een grotere lengte of stuggere kabel, wordt glasvezel veelal geblazen. Het blazen van glasvezel gebeurd met behulp van een compressor. Door middel van luchtdruk wordt er een bepaalde luchtflow gecreƫerd waar de glasvezel door gedragen wordt. Dit maakt vervolgens het doorvoeren weer mogelijk.
Glasvezel lassen
Twee glasvezelkabels worden samengevoegd door middel van een fusielasmachine. Deze machine smelt de glasvezels als het ware aan elkaar, waardoor een heldere en snelle lichtoverbrenging mogelijk wordt.
5369867333_cdf31f95e2_b
glasvezel5 Glasvezel nameten
Zodra de glasvezelkabel is aangelegd, is het uiteraard belangrijk om ook daadwerkelijk deze door te meten op correcte lichtoverbrenging. Dit doen wij door met een gekalibreerde OTDR (meetinstrument) de kabel op eventuele dempingen en schades te controleren.